Fără categorie

Schimba aceste obiceiuri si vei ajuta natura!

Atentie! Acesta este un articol care se adreseaza celor care nu au timp. Celor care spun ca ecologizarea nu reprezinta o prioritate pentru ei. Dar in acelasi timp celor carora le pasa de viitorul lor, de natura si de ceea ce se intampla cu planeta.

Drept urmare, iata cateva obiceiuri care pot fi usor schimbate si care influenteaza in mod pozitiv atitudinea fata de mediul inconjurator si fata de resursele acestuia.

Nu sunt cosuri care permit separarea deseurilor in orasul tau? Foloseste-te de resursele din marile magazine.

Marile lanturi comerciale au diverse locuri care permit separarea celor mai comune deseuri: plastic, hartie, carton. Pe de alta parte, exista locuri special amenajate pentru aruncarea deseurilor precum bateriile, chiar si in micile magazine.

Asa ca iata cateva modalitati pentru a ajuta natura, fara prea mult efort. Iar un aspect care se dovedeste foarte eficient este aruncarea bonului de cumparaturi, deindata ce ai iesit din magazin. Este cea mai buna metoda de a nu ramane cu bucati de hartie inutile prin geanta sau portofel.

Nu lasa apa sa curga la robinet, atunci cand nu o folosesti

Suntem siguri ca ai auzit-o de multe ori, insa sa inchizi apa atunci cand te speli pe dinti (in timpul periajului) chiar este un sfat bun. In caz contrar, vei ajunge sa risipesti cantitati importante si, implicit, sa generezi cheltuieli mai mari.

De asemenea, o investitie intr-o masina de spalat vase se poate dovedi o excelenta idee care te scuteste de grija farfuriilor si oalelor pline de reziduri de mancare, dar si de efort. Asa ca desi investitia poate parea una costisitoare pe moment, in timp isi va dovedi utilitatea, inclusiv atunci cand vine vorba de timp. Pana la urma, de ce sa nu te ocupi de altceva, in loc sa speli vase?

Acelasi lucru este valabil si in cazul altor resurse precum curentul electric.

Cumpara-ti o masina electrica… sau mergi mai mult pe jos

O masina electrica se poate dovedi o investitie costisitoare, chiar daca beneficiezi de diverse scutiri de taxe si impozite sau de prima de cumparare oferita pentru a incuraja acest tip de cumparaturi. Dar cu toate astea, exista o multime de modele elegante si interesante care abia asteapta sa fie scoase pe soselele din tara noastra.

Asa ca poate o idee buna este sa te orientezi spre investitii middle-cost, care sunt destul de avantajoase pentru transportul urban.

Iar in cazul in care nu esti pregatit pentru a cumpara o masina electrica, poti alege alternativa de a merge mai mult cu mijloacele de transport in comun sau chiar pe jos. Bicicleta sau trotineta se poate dovedi si ea o varianta destul de practica, ce te ajuta inclusiv atunci cand vine vorba de mentinerea unui stil de viata sanatos, dar si de a te strecura mai usor in trafic.

Folosirea unor astfel de alternative este una destul de populara in marile orase, inclusiv Bucuresti, existand posibilitatea de a le inchiria.

Pornind de la cele mentionate mai sus, ne putem da seama ca sa ajutam natura este in primul rand un exercitiu de vointa. Alternative exista, insa este important sa fim dispusi sa le punem in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *